Tillbaka på leden

Framme vid Northern Terminus 7 september 2018, efter exakt fem månader och 2650 miles.

Framme vid Northern Terminus 7 september 2018, efter exakt fem månader och 2650 miles.

Efter fem månader på Pacific Crest Trail är jag tillbaka i Sverige och börjar jobba med vandringar och friluftsliv igen. PCT var ett fantastiskt äventyr och gav både inspiration och styrka. En sak som jag lärde mig är: “the trail will provide”; att det löser sig om man bara fortsätter framåt.

Första halvåret med Gräsrotsvandringar var inte särskilt framgångsrikt för mig, Åsa och Mikael. Min vandring kom naturligtvis extremt olägligt, men den typen av äventyr kommer alltid vid “fel” tidpunkt, så det är bara att bita ihop och komma igen.

Det som har förändrats sedan början av året är att Åsa inte längre jobbar aktivt med oss. Mikael guidar fortfarande mycket runt om i världen. Jag arbetar deltid i Solvik på Nämdö i Stockholms skärgård. Där ska jag försöka bygga upp friluftsverksamhet; vandringar, paddling, simning, swimhikes, naturfotografering, fågelskådning, skridskor (om isen lägger sig).

Mikael har flera nya spännande vandringar på gång och de kommer snart att finnas på vår hemsida.

/Jonas