Gå i Chaplins fotspår 

Bullerön var under många år en samlingsplats för dåtidens konstnärselit och andra framstående personer. Här har målarna Bruno Liljefors, Anders Zorn och författaren Albert Engström arbetat och umgåtts. Mary Pickford, Erroll Flynn, Greta Garbo och Charlie Chaplin kom på besök från Hollywood.

IMG_8084.jpg

Vi promenerar runt den vackra ön, som ligger längst ut i arkipelagen, och lär oss mer om dess historia. Vi besöker också Bruno Liljefors jaktslott, där den svenska konstnärseliten åt middagar och festade i början av 1900-talet.

IMG_8091.jpg

Vandringen utgår från Orrön, där vi tar en chartrad båt genom den vackra Nämdöarkipelagen till Bullerö. Efter vandringen på ön återvänder vi till Orrön och äter en måltid innan hemresan.

Pris: 750 kronor per person.

Anmälan: Via formulär nedan. Ange namn telefonnummer och mail. 

Transport: från Slussen med buss 433 mot Djurö via Stavsnäs eller 434 mot Överby via Stavsnäs. Stig av vid Stavsnäs Vinterhamn. Det går även att ta bilen till Stavsnäs vinterhamn och parkera där (p-avgift). 

Därefter finns det flera olika möjligheter att ta sig till Bullerö:

Reguljär Waxholmsbåt till Orrön, alternativt Stavsnäs båttaxi, enligt tidtabell. Åker du reguljärt till Orröns ångbåtsbrygga på västra sidan av ön med Waxholmsbolaget från Stavsnäs kostar det 148 kronor tur och retur. Då promenerar du cirka 25 minuter för att komma till paddlingen.

Från Orrön chartrar vi en båt som tar oss sista biten till Bullerö.

På sommaren finns även möjlighet att åka med Stavsnäs Båttaxi direkt till Bullerö.

Chartrad båt: Vid grupper på minst fem personer blir kostnaden för sjötransport 200-300 kr/person direkt från Stavsnäs till Bullerö. 

Klädsel: Ta med regnställ och en tröja. Om det är blött - ta på dig stövlar. Annars gympaskor eller vandringskängor. Ta med en termos samt en liten ryggsäck (daypack)

Den här aktiviteten är för grupper med 6–12 deltagare.

 

Resan inkluderar:


• vandring med guide
• fika
• lunch