Gå i Chaplins fotspår 

Bullerön var under många år en samlingsplats för dåtidens konstnärselit och andra framstående personer. Här har målarna Bruno Liljefors, Anders Zorn och författaren Albert Engström arbetat och umgåtts. Mary Pickford, Erroll Flynn, Greta Garbo och Charlie Chaplin kom på besök från Hollywood.

IMG_8084.jpg

Vi promenerar runt den vackra ön, som ligger längst ut i arkipelagen, och lär oss mer om dess historia. Vi besöker också Bruno Liljefors jaktslott, där den svenska konstnärseliten åt middagar och festade i början av 1900-talet.

IMG_8091.jpg

Vandringen utgår från Solvik på Nämdö, där vi tar en chartrad båt genom den vackra Nämdöarkipelagen till Bullerö. Efter vandringen på ön återvänder vi till Solvik och äter middag innan hemresan.

Pris: 850 kronor per person.

Anmälan: Via formulär nedan. Ange namn telefonnummer och mail. 

Transport: från Slussen med buss 433 mot Djurö via Stavsnäs eller 434 mot Överby via Stavsnäs. Stig av vid Stavsnäs Vinterhamn. Därefter färja till Nämdö. Det går även att ta bilen till Stavsnäs vinterhamn och parkera där (p-avgift). 

Klädsel: Ta med regnställ och en tröja. Om det är blött - ta på dig stövlar. Annars gympaskor eller vandringskängor. Ta med en termos samt en liten ryggsäck (daypack)

Den här aktiviteten är för grupper med 6–12 deltagare.

 

Resan inkluderar:


• vandring med guide
• fika
• lunch
• båttransport till och från Nämdö och Bullerö