Open Water i skärgårdens labyrinter

Följ med på en simtur bland skärgårdens vackraste öar. Vi tar oss genom smala sund, laguner och vikar i Nämdöarkipelagens klara vatten. 

En följebåt tar med lunchpaket som vi äter i solskenet på ett skär, med fantastisk utsikt över havet. Har vi tur ser vi havsörn och kanske till och med en säl på en kobbe.

Jonas Hållén, som leder gruppen, har tränat simning i hela sitt liv, tävlar i swimrun och älskar att simma i öppet vatten.

IMG_1711.jpg

Efter cirka fyra timmars simning, inklusive lunch, återvänder vi till Orrön.

Startplats: Orrön utanför Nämdö.

Pris: 1 000 kronor

Förkunskapskrav och tempo: Du ska kunna simma 400 meter bröstsim eller frisim i god takt. Vi stannar emellanåt och väntar in gruppen. Vi tar också raster i strandkanten då och då, förutom lunchen.

Anmälan: Via formulär nedan. Ange namn telefonnummer och mail. 

Transport: från Slussen med buss 433 mot Djurö via Stavsnäs eller 434 mot Överby via Stavsnäs. Stig av vid Stavsnäs Vinterhamn. Det går även att ta bilen till Stavsnäs vinterhamn och parkera där (p-avgift).

Därefter reguljär Waxholmsbåt till Orrön, alternativt Stavsnäs båttaxi, enligt tidtabell. Åker du reguljärt till Orröns ångbåtsbrygga på västra sidan av ön med Waxholmsbolaget från Stavsnäs kostar det 148 kronor tur och retur. Då promenar du cirka 25 minuter för att komma till paddlingen.

Chartrad båt: Vid grupper på minst fem personer blir kostnaden för sjötransport 200-300 kr/person direkt till östra Orrön. 

Den här aktiviteten är för grupper på 4-10 personer.

 

Priset inkluderar:


• följebåt
• guide
• lunchpaket
• fika efter simningen

Ej inkluderat i priset:
• våtdräkt och simglasögon
• Simboj (obligatorisk och bra att ha om man vill ta med kamera och något plagg)