Över kobbar och fjärd i våtdräkt

Ta dig över land och genom vattnet runt Nämdö i våtdräkt. En annorlunda utflykt som bygger på swimrun, men där vi kan dra ner tempot till vandring och lugnare simning. Vi står för guide, följebåt och en lunch på ett skär långt ut i havet. Svårighetsgrad och längd anpassas efter gruppen.

Efter cirka fyra timmars simning, inklusive lunch och raster, återvänder vi till startplatsen på Orrön.

Simma och vandra/springa passar hela familjen. Här tränar guiden Jonas Hållén med dottern Diana.

Simma och vandra/springa passar hela familjen. Här tränar guiden Jonas Hållén med dottern Diana.

Startplats: Orrön

Pris: 1 000 kronor per deltagare

Förkunskapskrav och tempo: Du ska kunna simma 400 meter bröstsim eller frisim i god takt. Vi stannar emellanåt och väntar in gruppen. Vi tar också raster i strandkanten då och då, förutom lunchen.

Anmälan: Via formulär nedan. Ange namn telefonnummer och mail. 

Transport: från Slussen med buss 433 mot Djurö via Stavsnäs eller 434 mot Överby via Stavsnäs. Stig av vid Stavsnäs Vinterhamn. Det går även att ta bilen till Stavsnäs vinterhamn och parkera där (p-avgift).

Därefter reguljär Waxholmsbåt till Orrön, alternativt Stavsnäs båttaxi, enligt tidtabell. Åker du reguljärt till Orröns ångbåtsbrygga på västra sidan av ön med Waxholmsbolaget från Stavsnäs kostar det 148 kronor tur och retur. Då promenar du cirka 25 minuter för att komma till paddlingen.

Chartrad båt: Vid grupper på minst fem personer blir kostnaden för sjötransport 200-300 kr/person direkt till östra Orrön. 

Den här aktiviteten är för grupper på 4-10 personer.

 

Priset inkluderar:

  • följebåt

  • guide

  • lunchpaket

  • fika

Ej inkluderat i priset:

  • våtdräkt och simglasögon

  • skor