Sova, äta, Gå... 

...svårare än så behöver inte livet vara. Beskrivningen av en vandrares vardag är också titeln på en bok skriven av Christine Thürmer, förmodligen den enda kvinnan i världen som gått 40 000 kilometer, ett helt varv runt jorden.

Christine Thürmer skriver om det som är det speciella med att gå länge och långt i naturen: att man upplever hur tankarna rör sig friare, att varje steg frigör energi och kreativitet.

Vi är två erfarna vandrare tycker om att sova, äta och gå, gärna tillsammans med andra. Vår kunskap och våra erfarenheter bestämde vi oss för att samla under det gemensamma namnet Gräsrotsvandringar.


“The longer I hike the more I cherish the time and free intellectual capacity to think and deliberate.”
— Christine Thürmer, tysk långdistansvandrare

 

Vårt mål

Vi vill skapa bra och billiga vandringar för folk som oss, det vill säga människor som gillar att vandra, men inte har så mycket pengar. I framtiden vill vi bygga en community, där du kan vara deltagare ena gången och organisatör en annan. Om du har en bra idé – hör av dig till oss!


Mikael Karlmark arbetar sedan över tio år tillbaka som professionell reseledare och guide. Bland hans uppdragsgivare finns alla svenska och några utländska arrangörer av tema-, cykel- och vandringsresor. 

 

Jonas Hållén, journalist och egen företagare. Har vandrat bland annat i Kina, Nepal och USA, men tar lika gärna en tur i Nackareservatet. Utbildad skridskoledare, simmar, löper trail och fikar.